Kumpanjolska oprema


Mač je glavno oružje jer ga se ne molava iz ruke priko cile igre. Visok je 1-1.10 m; od tega je u krtoliću desetak centimetara. Oštar je na obe bande, ali je na jednu i na drugu bandu kako nazuban od moštravanja. Korice su mu iz tankih dašćica od bazda oli jelovine (meko drvo) opiturano u crno, a okovane obično u otun oli gozje.

Viteške igre

Srzetina je kopje; visoko je 2-2.5 m; držalo mu je od lagahnega drva, a na vrhu je injuli oli dupli križ od gozja, dujine okolo 40 cm; na ti se križ zataknu naranče, a držalo se omota s hrvaticom od dna prima vrhu, pa se ispod križa veže u obilati fijok

Viteške igre

Buzdovan je iz otuna, u veličini od duple šake voluma, su 10 kako plithih čavala; nataknut je na lakat (66 cm) dugo crno opiturano držalo iz lagahnega drva.

Viteške igre

Mišnjica - Mih je od kozlića a voluma 1-2 sića (sić drži 11. litar). Na jednoj je nozi horac, veličine kako vela ćurominka, samo što je debji; u horcu su zataknute iznutra (u mihu) dvi piske; puše se u bokun kantulice na drugoj nozi .

Viteške igre

Tanbrlin je širok lakat, a isto je toliko i visok; što je plići daje debju zuku. Koža je od čagja oli od pasa; na dovnjen mu je dnu nad kožon nategnuto nikoliko žica oli remika, da daje boju zuku. Tuče se su dvi palice od lagahnega drva, duhe okolo lajta. Tanbrlina se na niki kurijozni način, a priko moštre jopet drugačije i na momente živo i žvelto.

Viteške igre